top of page

Dünya Sağlık Örgütü Zika virüsü için 'acil' toplanıyor


Brleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO), özellikle Latin Amerika ülkelerinde yayılan ve kusurlu doğumlara neden olan Zika virüsü konusunda atılacak adımları belirlemek üzere İsviçre'nin Cenevre kentinde bugün olağanüstü bir toplantı düzenliyor.

WHO, "alarm verici boyutlara ulaşan salgın" karşısında, küresel bir acil durum ilan edilip edilmemesine karar verecek.

Virüsün bulaştığı birçok kişide hastalık belirtileri kendini belli etmezken, hamilelerde bebeğin beyin gelişimini engelliyor ve bebeklerin anormal derecede küçük kafalı doğmasına (mikrosefali) neden oluyor.

PAHO’daki uzmanlardan alınan bilgilere göre şimdiye kadar bölgede 21 ülkede Zika vakasına rastlandı ki bu sadece bir ay önce alınan verilerin iki katına tekabül ediyor.


Virüse ilk defa 1947 yılında Uganda’da rastlanırken, 2014 yılına kadar Amerika’da görülmemişti.Bu ülkeler arasında başı Brezilya çekerken onu Kolombiya takip ediyor. Zika virüsünün görüldüğü diğer ülkeler ise Ekvador, El Savador, Guatemala, Haiti, Honduras, Meksika, Panama, Paraguay, Porto Rico, Surinam ve Venezuela.Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Zika, Kanada ve Şili dışında Amerika kıtasının tamamında tespit edildi.Virüs Amerika Birleşik Devletleri’nin ana karasında henüz görülmedi ancak bir kadın hasta Brezilya’da kaptığı virüs sonrası mikrosefali teşhisi konulan bebeğini Hawaii’de dünyaya .

http://tr.euronews.com/2016/01/26/zika-virusu-nedir

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/02/160201_zika_who_toplanti


Tücot'a Hoş Geldiniz 

Coğrafyaya Dair Her Şey Tücot'ta

GÜNCEL
COĞRAFYA HABER AKIŞI
bottom of page